Feminism - LIGESTILLING:NU

Kvindekamp gennem 150 år - Dansk Kvindesamfund, en samtale med Helena G Hansen

November 26, 2020 Line Gessø Season 1 Episode 9
Feminism - LIGESTILLING:NU
Kvindekamp gennem 150 år - Dansk Kvindesamfund, en samtale med Helena G Hansen
Show Notes

Dansk Kvindesamfund

Gennem tiderne har Dansk Kvindesamfund kæmpet nogle af de største ligestillingskampe for kvinders rettigheder. Dansk Kvindesamfund er den ældste danske organisation der kæmper for kvinders rettigheder. Den har eksisteret siden 1871. Jeg taler med forkvinde Helena G Hansen, der fortæller om kampene for ligestilling og hvilke udfordringer der er i samfundet.

Kvinders valgret blev indført i 1915 og i 2015 arrangerede Dansk Kvindesamfund et stort optog ifm fejringen af 100 året for blandt andet kvinders valgret. Ved denne lejlighed talte både daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og Hendes Majestæt Dronning Margrethe.

En af de seneste sejre er en lovændring af voldtægtslovgivningen, den såkaldet samtykkelov der er ved at blive vedtaget i Folketinget. Det er et stort skridt, som Dansk Kvindesamfund har kæmpet for i årevis.

Lige nu fylder #MeToo debatten meget i Danmark, denne følger Dansk Kvindesamfund tæt og bakker op om de vidnesbyrder der kommer frem i medierne. Blandt andet uddeler Dansk Kvindesamfund Mathildeprisen og får dermed sat fokus på vigtige kvindekampe. https://da.wikipedia.org/wiki/Mathildeprisen 

Dansk Kvindesamfund https://danskkvindesamfund.dk/